Σελίδες

Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου 2014

Ανθοϊάματα Bach...

Όταν νιώθουμε πλήρεις, χαρούμενοι και θετικοί απολαμβάνουμε καλύτερη υγεία. Εισπράττουμε περισσότερα από τη ζωή και μπορούμε να προσφέρουμε περισσότερο στους φίλους και την οικογένεια μας. Ορισμένες φορές όμως, χρειαζόμαστε μια μικρή βοήθεια, προκειμένου να μπορέσουμε να διατηρήσουμε τις ισορροπίες μας και να προχωρήσουμε μπροστά.
Στις περιπτώσεις αυτές μπορούν να βοηθήσουν τα ανθοϊάματα του Bach! Δημιουργημένα τη δεκαετία του '30 από το γιατρό Dr. Bach, τα ανθοϊάματα αυτά είναι 38 ιάματα βασισμένα σε φυτά και άνθη, τα οποία μπορούν να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση των συναισθηματικών απαιτήσεων της καθημερινής ζωής. Κάθε ίαμα βοηθά στην αντιμετώπιση ενός συγκεκριμένου συναισθήματος και μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο μεμονωμένα όσο και σε συνδυασμό με άλλα ιάματα, προκειμένου να δημιουργηθεί ένα μίγμα, που θα ταιριάζει απόλυτα στη διάθεσή σας. Πρόσφατες μελέτες, σχετικά με τη σχέση μεταξύ συναισθημάτων και ανοσοποιητικού συστήματος, υποστηρίζουν την άποψη ότι η συναισθηματική και η σωματική υγεία συνδέονται. Όλο και περισσότεροι ειδικοί της υγείας συμφωνούν με την άποψη, ότι ένας υγιής νους, διασφαλίζει ένα υγιές σώμα.

Τα ανθοϊάματα Bach μπορούν να βοηθήσουν στον έλεγχο των συναισθημάτων και στην καλύτερη απόλαυση της ζωής!

Διαλέγοντας το κατάλληλο ανθοΐαμα Bach...
Για την επιλογή του καταλληλότερου ανθοϊάματος είναι πολύ σημαντικό να αναγνωρίσετε το πώς ακριβώς αισθάνεστε. Προσπαθήστε να εντοπίσετε πως νιώθετε την συγκεκριμένη στιγμή και στη συνέχεια, αντιστοιχίστε το συγκεκριμένο συναίσθημα με το κατάλληλο ανθοΐαμα.

Μια μικρή αναδρομή στη ζωή και την πορεία του έργου του Dr. Edward Bach...
O Dr. Edward Bach ήταν ένας γιατρός της Harley Street του Λονδίνου και γνωστός βακτηριολόγος και ερευνητής. Αναγνώρισε 38 βασικές αρνητικές νοητικές καταστάσεις και δημιούργησε ένα ίαμα βασισμένο σε φυτά ή λουλούδια για κάθε μια από αυτές. Πέρασε τα τελευταία χρόνια της ζωής του, σε μια μικρή εξοχική κατοικία του Oxfordshire Mount Vermon και ολοκλήρωσε την έρευνα του! Σήμερα, το Mount Vermon είναι περισσότερο γνωστό ως το κέντρο Bach, όπου οι σημερινοί συνεχιστές της μεθόδου συνεχίζουν να παρασκευάζουν τα αρχικά βάμματα (πρώτη διαδικασία για την παρασκευή των ανθοϊαμάτων) χρησιμοποιώντας συχνά τις ίδιες περιοχές, που ανακάλυψε ο Dr. Bach τη δεκαετία του 1930.

Ποιός μπορεί να χρησιμοποιήσει τα ανθοϊάματα του Dr. Bach...
Τα ανθοϊάματα Bach είναι φυσικά και εντελώς ασφαλή και μπορούν να χρησιμοποιηθούν από όλη την οικογένεια. Μπορούν ακόμα να χρησιμοποιηθούν αποτελεσματικά για να βοηθήσουν φυτά και ζώα και λόγω του πολύ ήπιου τρόπου δράσης τους, δεν προκαλούν καμία απολύτως παρενέργεια.

Τρόπος λήψης των ανθοϊαμάτων του Dr. Bach...
• Διαλύστε δύο σταγόνες από κάθε ίαμα, που επιλέξατε, σε ένα ποτήρι εμφιαλωμένο νερό και πιείτε το αργά. Μπορείτε να επαναλάβετε αν χρειαστεί.
• Για μακρόχρονη χρήση, προσθέστε 2 σταγόνες από το κάθε ίαμα σε φιαλίδιο των 30 ml με σταγονόμετρο, συμπληρώστε 25 ml με εμφιαλωμένο νερό και 5 ml κονιάκ και πίνετε καθημερινά 4 σταγόνες, τουλάχιστον 4 φορές την ημέρα ή και πιο συχνά αν είναι απαραίτητο.

Πόσο συχνά και για πόσο χρονικό διάστημα μπορείτε να χρησιμοποιείτε τα ανθοϊάματα του Bach...
Το πόσο συχνά ή για πόσο χρονικό διάστημα μπορείτε να παίρνετε τα ανθοϊάματα Bach εξαρτάται από εσάς. Αν η διάθεση σας είναι παροδική ή διανύετε μια περίοδο κρίσης, μπορεί να χρειαστείτε μια μόνο δόση. Αντίθετα, αν η διάθεση σας διαρκεί για κάποιο διάστημα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το ή τα ανθοϊάματα που έχετε επιλέξει, για όσο διάστημα κρίνετε ότι το χρειάζεστε.

Τα ανθοϊάματα του Bach είναι φυσικά και ασφαλή για όλη την οικογένεια και δεν επηρεάζουν τη λειτουργία του νευρικού συστήματος.
Συνεπώς, δε προκαλούν κανένα εθισμό!



Αν σας άρεσε το άρθρο κάντε ένα like, κοινοποιήστε το στους φίλους σας και μοιραστείτε μαζί τους την γνώση



Πηγή

*Οι πληροφορίες που παρέχονται στο blog αυτό έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δε μπορούν να αντικαταστήσουν τη γνωμάτευση ή την επίσκεψη σε γιατρό ή σε άλλον ειδικό της υγείας