Σελίδες

Τρίτη 10 Ιουνίου 2014

Αγάπησε τον εαυτό σου

Μια φράση που ακούγεται τόσο συχνά πλέον, λες και είναι το πιο εύκολο και απλό πράγμα στον κόσμο να μπορέσεις να αγαπήσεις αυτό που είσαι.

Ή μήπως είναι;

Φρόντισε τις σκέψεις σου

Ο μεγάλος Νόμος: ό,τι σπείρεις θα θερίσεις. Οι σκέψεις σου δημιουργούν την πραγματικότητά σου, κι αυτό που είσαι και αυτό που εκφράζεις καθορίζεται από τις σκέψεις που κάνεις. Οι σκέψεις μας φαίνονται ακόμα και στο πρόσωπό μας, τόσο απλά! Οι σκέψεις είναι η δύναμή μας, αυτό που κινεί τον κόσμο γύρω μας. Για να φροντίζεις και να αγαπάς τον εαυτό σου, λοιπόν, φρόντισε και τις σκέψεις σου. Οι αγνές, καθαρές, ήρεμες, γεμάτες αγάπη σκέψεις, θα έχουν και το αντίστοιχο αντίκτυπο πάνω σου. Ηρεμία, καθαρότητα, αγάπη.



Αποδέξου τις ατέλειές σου

Ή τουλάχιστον, αυτά που θεωρείς εσύ ατέλειες γιατί η φύση δεν κάνει λάθη. Δες τον εαυτό σου σαν το τέλειο που είναι, ακριβώς όπως είναι! Κοίταξε τα χαρακτηριστικά σου, παρατήρησε τις γωνίες σου, τις γραμμές σου, τις καμπύλες σου, το σχήμα σου, και θαύμασε αυτό που το Παν δημιούργησε. Είσαι εσύ, και κανείς δε θα είναι ποτέ εσύ, κανείς, σε όλη την αιωνιότητα δε θα έχει τον ίδιο συνδυασμό χρωμάτων, γραμμών, αρωμάτων, ήχων με σένα. Αυτό από μόνο του δεν είναι τέλειο;



Φρόντισε το σώμα σου

Με όποιον τρόπο μπορείς. Το σώμα σου είναι ο ναός σου, το όχημά σου γι’αυτή τη ζωή. Κράτησέ το καθαρό, υγιές, περιποιήσου το, φρόντισέ το, θα σ’ ευγνωμονεί! Και φυσικά, καλή διατροφή και γυμναστική, ο τέλειος συνδυασμός όχι απαραίτητα για μια καλή γράμμωση, αλλά για ηρεμία και ισορροπία στις λειτουργιες του οργανισμού σου. Και να το ακούς, εκείνο ξέρει τι χρειάζεται και στο λέει κάθε στιγμή.



Άκου την καρδιά σου

Εκείνη η φωνή μέσα σου που σου μιλάει συνεχώς, τα συναισθήματα που νιώθεις για καθετί, αυτή είναι η καρδιά σου. Είναι πολύ, πολύ απλό. Μη φοβάσαι να ακολουθείς τη διαίσθησή σου, την εσώτερη φωνή σου, εκείνη ξέρει την αλήθεια σου και μόνο να σε βοηθήσει θέλει. Σε καθοδηγεί κάθε στιγμή. Μην την αγνοείς.



Ξαναβρές το κέντρο σου

Το κέντρο μας είναι εκείνη η φλόγα που καίει στα πιο μεγάλα βάθη της ύπαρξής μας. Είναι το σημείο που ξεκινούν και τελειώνουν όλα. Είναι το σημείο που μένει ανεπηρέαστο απ’ όλες τις εξωτερικές συνθήκες, απ’ τους φόβους, το στρες, τις ανησυχίες. Κλείσε τα μάτια σου και δες μέσα σου, δες τον εαυτό σου στο σημείο αυτό, χωρίς ν’ ακούς και να επηρεάζεσαι καθόλου απ’ το εξωτερικό περιβάλλον. Είσαι εκεί. Και σε κάθε περίσταση δρας μόνο απ’ το δικό σου κέντρο. Απ’ το βάθος της ύπαρξής σου.



Έχε πίστη

Ο ακρογωνιαίος λίθος. Κάθε φορά που αναπνέεις, δε σκέφτεσαι την επόμενη αναπνοή γιατί είσαι σίγουρος πως θα είναι εκεί. Αυτό είναι πίστη.

Κάθε φορά που σου συμβαίνει κάτι, λοιπόν, έχε πίστη πως η λύση βρίσκεται ακριβώς μπροστά σου. Και ηρέμησε για να μπορέσεις να τη δεις. Δεν υπάρχει τίποτα που να μπορεί να συμβεί στο άχρονο και άπειρο που είσαι, γι’ αυτό άσε την ανησυχία στην άκρη και έχε πίστη πως στο τέλος όλα θα είναι καλά.

Και δες τη ζωή σου σιγά σιγά να αλλάζει. Με πίστη και υπομονή.



“Copyright υλικού © Κλημεντίνη Σοφού





Αν σας άρεσε το άρθρο κάντε ένα like, κοινοποιήστε το στους φίλους σας και μοιραστείτε μαζί τους την γνώση

Πηγή