Σελίδες

Τρίτη 3 Ιουνίου 2014

Πως να αλλάξετε την “αύρα” του σπιτιού σας με απλούς τρόπους

Η καλή ενέργεια του σπιτιού μας είναι ζωτικής σημασίας διότι έχει άμεση σχέση με την ψυχολογία μας. Στο σπίτι μας περνάμε τις περισσότερες ώρες της ζωής μας (συνήθως) και χτίζουμε κάποιες από τις πολυτιμότερες αναμνήσεις μας ως ανθρώπινα όντα. Είναι λοιπόν πάρα πολύ σημαντικό να φροντίζουμε για την καλή κατάστασή του όπως θα φροντίζαμε για την υγεία μας.

Ακολουθούν κάποιοι πραγματικά πολύ απλοί τρόποι που μπορείτε να βελτιώσετε την αύρα του σπιτιού σας:

1. Καθαριότητα

Η καθαριότητα είναι ίσως η πιο απλή και εύκολη τακτική για να διατηρήσετε το χώρο σας θετικό. Προσπαθήστε να χρησιμοποιείτε αιθέρια έλαια ή φυσικά αρωματικά χώρου που σας φτιάχνουν τη διάθεση.

2. Μουσική

Πάρτε ένα καλό στερεοφωνικό, επιλέξτε τη μουσική που σας αρέσει και αφήστε τη να παίξει δυνατά στο σπίτι σας (με σεβασμό στους γείτονες). Επιλέξτε μουσική που σας ταξιδεύει ή σας συνδέσει με όμορφες αναμνήσεις της ζωής σας. Πολυάριθμες μελέτες έχουν καταδείξει το ρόλο της μουσικής στη διατήρηση και στη βελτίωση του καρδιαγγειακού και ανοσοποιητικού συστήματος.

3. Λιτότητα

Όσο λιγότερα έπιπλα έχει ένα σπίτι τόσο πιο καθαρή είναι η ενέργειά του, σύμφωνα με το Feng Shui. Βγάλτε ό,τι είναι περιττό από το σπίτι σας. Οτιδήποτε δεν συμβάλλει ουσιαστικά στην ομορφιά ή στην διευκόλυνση της ζωής σας μετατρέπεται σε βάρος και εμπόδιο στη ροή της ενέργειας. Περιορίστε τα πολλά διακοσμητικά και αντικαταστήστε (αν είναι εφικτό) τα μεγάλα ογκώδη έπιπλα με μικρότερα ή με έξυπνα έπιπλα που ανοιγοκλείνουν. Αφήστε το σπίτι σας να αναπνεύσει… και θα εντυπωσιαστείτε από την αλλαγή που θα νιώσετε.

4. Γέλιο

Καλωσορίστε ανθρώπους στο σπίτι σας που σας κάνουν να χαμογελάτε. Κάθε συναίσθημα αποτυπώνεται κυριολεκτικά στους τοίχους και τα έπιπλά σας. Φορτίστε τα λοιπόν με γέλιο και χαρά. Καλέστε τους φίλους σας ή βρείτε τρόπους να διασκεδάζετε με την οικογένειά σας.

5. Φως

Οι ακτίνες του ηλίου που εισχωρούν σε ένα σπίτι έχουν τις ισχυρότερες μεταμορφωτικές δυνάμεις από οποιαδήποτε άλλη μέθοδο. Εάν δεν υπάρχει φως, όλα τα άλλα είναι ημίμετρα. Εκτός όμως από το φυσικό φως, υπάρχουν και άλλοι τρόποι να κάνετε το σπίτι σας ακόμα πιο φωτεινό. Μπορείτε να το βάψετε σε λευκό ή ανοιχτόχρωμα χρώματα και μπορείτε να επιλέξετε πιο φωτεινά έπιπλα. Και προς θεού, εάν έχετε από εκείνα τα παλιά σκουρόχρωμα ψυχοπλακωτικά τεράστια σύνθετα που ήταν κάποτε της μόδας, αντικαταστήστε τα με την πρώτη ευκαιρία. Μια άλλη πιο οικονομική ιδέα είναι τα ανοιχτόχρωμα καλύμματα για το καθιστικό σας, τις καρέκλες ή όπου αλλού μπορείτε να βάλετε.

6. Φύση

Εάν δεν είστε από τους λίγους τυχερούς που βλέπουν από το παράθυρο τους δέντρα, βουνά ή θάλασσα, τότε μπορείτε να βάλετε τη φύση μέσα στο σπίτι σας. Τα φυτά εσωτερικού χώρου, πίνακες με φύση, λουλούδια (πάντα φρέσκα) είναι εξαιρετικές επιλογές. Επίσης, μπορείτε να προσθέσετε μικρά συντριβανάκια στους χώρους που κάθεστε περισσότερο ώστε να ακούτε το νερό που κυλάει. Θα σας χαλαρώσει αφάνταστα.

7. Ημιπολύτιμοι Λίθοι

Οι ημιπολύτιμοι λίθοι είναι πλέον φθηνοί και μπορείτε να πάρετε αρκετά κομμάτια και να τους βάλετε στα σημεία του σπιτιού σας που εισέρχεται το περισσότερο φως. Αυτοί θα ακτινοβολήσουν το φως και στο υπόλοιπο σπίτι σας με τις υπέροχες αποχρώσεις τους. Προτιμήστε λευκό – διαφανές ή ροζ χαλαζία για αρχή.

8. Εκκαθάριση

Όπως αναφέραμε και πριν, είναι σημαντικό να έχετε στο σπίτι σας αυτά που έχετε πραγματικά ανάγκη. Αυτό όμως δεν αφορά μόνο τα έπιπλα αλλά και τα ρούχα σας και οτιδήποτε είναι κλεισμένο στα ντουλάπια σας ή στην αποθήκη σας. Χαρίστε ή πουλήστε τα ρούχα που δεν σας κάνουν πια ή δεν τα χρησιμοποιείτε ή απλά σας συνδέουν με ανεπιθύμητες μνήμες του παρελθόντος σας. Κάντε το ίδιο και με τα σκεύη στην κουζίνα σας.

9. Ονειρευτείτε

Μπορεί αυτή τη περίοδο να μην μπορείτε να φτιάξετε το σπίτι σας έτσι όπως το θέλετε ή να μετακομίσετε σε κάποιο άλλο. Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι δεν μπορείτε να βάλετε στόχους. Οραματιστείτε το σπίτι που σας αρέσει με λεπτομέρειες και αρχίστε σταδιακά να κινείστε προς την επίτευξη του σκοπού σας, ακόμα κι αν φαινομενικά φαίνεται δύσκολο επί του παρόντος.

10. Αλλάξτε τη δική σας αύρα

Το σπίτι και ο ψυχισμός σας είναι άρρηκτα συνδεδεμένα. Όπως το σπίτι σας επηρεάζει, έτσι κι αυτό με τη σειρά του επηρεάζεται κι αντανακλά εσάς. Είναι μια αμφίδρομη σχέση. Φροντίζοντας λοιπόν το σπίτι σας από τη μία και φροντίζοντας να είστε εσείς καλά με τον εαυτό σας και με τους ανθρώπους που θέλετε, θα δημιουργήσετε το σπίτι που ονειρεύεστε.







Αν σας άρεσε το άρθρο κάντε ένα like, κοινοποιήστε το στους φίλους σας και μοιραστείτε μαζί τους την γνώση

Πηγή