Σελίδες

Τρίτη 3 Ιουνίου 2014

Τα 10 μυστικά της καρδιάς

Στην ζωή σας τίποτα δεν συμβαίνει τυχαία. Πρόσωπα ή γεγονότα δεν εμφανίζονται στην ζωή σας χωρίς λόγο. Μάθε να καθορίζεις το τι συμβαίνει στην ζωή σου! Ο τρόπος που "γεννιούνται" και αναπτύσσονται οι σχέσεις μας δεν έχει να κάνει με την τύχη ή την ατυχία. Αντιθέτως, εξαρτάται από μια δύναμη που μας συνδέει όλους μας είτε συναντηθούμε είτε όχι.
Αυτή η δύναμη καθορίζει τα συναισθήματα μας και την συμπεριφορά μας, καθώς επίσης και την δυνατότητα να βρούμε , να συναντήσουμε την αγάπη.

Πρώτο μυστικό: ΕΛΞΗ
"Ποιος είναι ο λόγος που ένας συγκεκριμένος τύπος άνδρα ή γυναίκα σε έλκει ως δια μαγείας και άλλοι τύποι που είναι πιο ενδεδειγμένοι για μια "τέλεια" σχέση δεν σε προσελκύουν καθόλου; Πως όλες οι σχέσεις σου έχουν μια παρόμοια τροπή, παρά τις προσπάθειες σου να αλλάξεις τα πράγματα; Μονάχα κατανοώντας τον "μαγνήτη" σου θα μπορέσεις να καταλάβεις ποιον/α έλκεις και γιατί. Τα πάντα έχουν νόημα. "Δεν πρόκειται για το σώμα σου. Είναι κάτι πιο εύκολο...πρόκειται για αυτό που εκπέμπεις!!!"

Δεύτερο μυστικό: Ο ΚΑΘΡΕΠΤΗΣ
"Ότι έλκεις είναι σαν ένας καθρέπτης που σου δείχνει τι υπάρχει στον "μαγνήτη" σου, έτσι ώστε να μπορέσεις να βρεις καλύτερα τον δρόμο σου".Δεν είναι πάντα εύκολο να διαισθανθείς την αρχή του καθρέπτη, ο λόγος είναι πως "ο καθρέπτης δεν περιορίζεται να αντανακλά μονάχα εκείνο που πραγματικά είσαι, αλλά σου δείχνει πολλά περισσότερα".

Τρίτο μυστικό: ΣΑΦΗΝΕΙΑ
"Ποιος/α είσαι; Που θέλεις να πας; Ποιες είναι οι επιθυμίες σου;Τι θα ήθελες πραγματικά να ζήσεις;Με ποιον τύπο ανθρώπων επιθυμείς να βρίσκεσαι ή να έχεις να κάνεις; Πιο είναι , για σένα, το νόημα της ζωής αυτή την στιγμή ή γενικά;"
Δεν είναι εύκολες ερωτήσεις, και εάν ακόμη βρεις τις απαντήσεις, αυτές μπορεί να αλλάξουν μέσα στον χρόνο. Ευτυχώς δεν πρόκειται τόσο να δώσεις πλήρεις απαντήσεις ή οριστικές, όσο να μάθεις να διαισθάνεσαι σε πια κατεύθυνση να κινηθείς και να πας".

Τέταρτο μυστικό: Η ΠΗΓΗ ΣΟΥ
"Οτιδήποτε πράγμα ψάχνεις στους άλλους είναι μέσα σου, λοιπόν τι ψάχνεις σε τελική ανάλυση; Αισθήσεις!"
Κανένας δεν μπορεί να δώσει Αγάπη, γιατί την έχεις ήδη ΜΕΣΑ ΣΟΥ! Αυτό το γνωρίζεις.
Κοίταξε την φωτογραφία ενός ευτυχισμένου μωρού. Την αισθάνεσαι; Εσύ δεν λαμβάνεις τίποτα παρόλα αυτά το αισθάνεσαι , είναι η ίδια η Αγάπη που αισθάνεσαι όταν έχεις κοντά σου κάποιον/α που αγαπάς."

Πέμπτο μυστικό: Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΩΝ ΣΥΜΒΟΛΩΝ
"Έως ότου πιστεύεις στα σύμβολα, αυτό θα συνεχίσει να εμφανίζεται στην ζωή σου ή στις σχέσεις σου, από την στιγμή που αντηχεί στον μαγνήτη των άλλων ανθρώπων που αισθάνονται - ασυνείδητα- να έλκονται." Ένα αντικείμενο ή μια ενέργεια αντιπροσωπεύει κάτι. Αυτή τουλάχιστον είναι η εμπειρία σου και πιστεύεις πως έτσι είναι για όλους. Αλλά είναι πράγματι έτσι;

Έκτο μυστικό: Η ΠΡΟΦΗΤΕΙΑ ΤΟΥ ΑΥΤΟΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΥ
"Οι άνθρωποι που βρίσκονται δίπλα σου σπανίως συμπεριφέρονται όπως εσύ θα ήθελες, αλλά φοβάσαι πως συμβαίνει;" Ίσως "τα λόγια σου ή και οι πράξεις σου δεν αντιστοιχούν στις σκέψεις σου ή στα συναισθήματα σου. Επομένως οι άλλοι θα είναι δύσπιστοι απέναντι σου και θα σε κρατήσουν σε απόσταση". Οι αληθινές σου σκέψεις και συναισθήματα είναι εκείνα που ενεργούν με μεγάλη ένταση.

Έβδομο μυστικό: ΑΓΑΠΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ
"Όταν δεν είσαι σίγουρος/η για τις αποφάσεις που πρέπει να πάρεις και το πως να δράσεις...όταν θέλεις να μεταμορφώσεις τις αρνητικές σκέψεις σου και τα αρνητικά συναισθήματα...να αναρωτιέσαι πάντοτε:"Τι θα έκανε η Αγάπη;"
"Εάν θυσιάζεσαι πάντα για κάποιον/α γιατί νομίζεις πως μπορείς να το κάνεις ακόμα και όταν αγαπάς, αναρωτήσου εάν η Αγάπη θα συμπεριφερόταν έτσι. Η Αγάπη θα ήθελε να κάνεις αυτό; Θα ήθελε εσύ να ακολουθήσεις μια ιδέα στην οποία η στοργή συνδέεται με τον πόνο;"

Όγδοο μυστικό: Ο ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
"Ο εσωτερικός χώρος είναι εκείνο το μέρος μέσα σου που προορίζεται να δεχθεί όλα αυτά που επιθυμείς. Κάθε φορά που το επιτρέπεις θα ενεργοποιείς τις επιθυμίες σου." Πολλοί δεν θέλουν να πλησιάσουν σε αυτό το μέρος γιατί φοβούνται να δοκιμάσουν την αίσθηση της απογοήτευσης και του κενού. Αυτό το μέρος όμως είναι μέρος του εαυτού σου!

Ένατο μυστικό: ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ
"Βάλε σε δράση εκείνο που θέλεις να πραγματοποιήσεις!" Συμπεριφέρσου σαν να σου έχει δοθεί και εσύ ο ίδιος το βιώνεις. Το σύμπαν αγαπά την δράση και κατά συνέπεια απαντά!

Δέκατο μυστικό:Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ ΤΩΡΑ
"Αποφάσισε τώρα. Χρησιμοποίησε την δύναμη της διαίσθησης." Κάθε φορά που αποφασίζει ο νους , το παρελθόν είναι εκείνο που αποφασίζει. Ο σκοπός της ζωής μας δεν είναι να παράγουμε αποτελέσματα, αλλά να δοκιμάζουμε και να ζούμε εμπειρίες.

Ruediger Schache





Αν σας άρεσε το άρθρο κάντε ένα like, κοινοποιήστε το στους φίλους σας και μοιραστείτε μαζί τους την γνώση

Πηγή

*Οι πληροφορίες που παρέχονται στο blog αυτό έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δε μπορούν να αντικαταστήσουν τη γνωμάτευση ή την επίσκεψη σε γιατρό ή σε άλλον ειδικό της υγείας