Σελίδες

Πέμπτη 3 Απριλίου 2014

Omraam Mikhaël Aïvanhov... Όταν φευγει το Φως.

Υπήρχε κάποτε ένα βασίλειο όπου δεν είχαν παρά δυστυχίες, επιδημίες, λιμούς...

Ο βασιλιάς, που δεν ήξερε τι να κάνει για να φτιάξει την κατάσταση, έστειλε και κάλεσε ένα σοφό, και ο σοφός του είπε:

"Μεγαλειότατε, εσύ φταις για τις δυστυχίες που συμβαίνουν στο βασίλειο σου. Ζεις στην ασωτία, είσαι άδικος, απάνθρωπος, και να γιατί οι καταστροφές πέφτουν βροχή πάνω στον λαό σου".



Στην συνέχεια ,παρουσιάστηκε μπροστά στο λαό και του είπε: "Αν υποφέρετε, θα πει πως το αξίζετε, εξαιτίας του τρόπου που ζείτε ανόητα, έχετε καλέσει ένα τέρας".
Να πως οι σοφοί εξηγούν τα πράγματα.
Γνωρίζοντας αυτόν τον νόμο, καταλαβαίνουμε ότι, αν ένας λαός καλυτερεύει, ο Ουρανός θα του στείλει ανθρώπους φωτισμένους για να διευθύνουν, που δεν θα φέρνουν παρά το καλό.

Όταν όμως ένας λαός παρασύρεται στην αταξία, τότε του στέλνει έναν τύραννο. Να οι νόμοι. Γιατί πρέπει να ξέρετε πως υπάρχουν νόμοι.

Όταν ένας ολόκληρος λαός αποφασίζει να ζήσει στο φως, ο Ουρανός του στέλνει κυβερνήτες ευγενικούς και τίμιους που θα του φέρνουν ευλογιές.

Αν όμως συμβεί σε μια χώρα οι διευθύνοντες να συμπεριφέρονται σαν δεσποτάδες χωρίς να έχει το δικαίωμα ο λαός να παραπονεθεί, ε τότε, πρέπει ο λαός να μάθει πως αυτός φταίει.

Γιατί η Βουλγαρία βρέθηκε υπό τουρκική κατοχή για πολλούς αιώνες; Γιατί αντί να ακούει τους Βογόμιλους, τους εξόντωσε και τους ανάγκασε να φύγουν. Κατόπιν ήρθαν τα σκοτάδια... οι Τούρκοι την κατέλαβαν και την τυράννησαν για πέντε αιώνες.
Όταν ένας λαός διώχνει το Φως το πληρώνει μετά πολύ ακριβά με κάθε είδους δυστυχίες.

Αυτό είναι νόμος, σας το λέω, αν και οι άνθρωποι δεν έχουν συνηθίσει να κάνουν τέτοιες συγκρίσεις.

Δεν πρέπει ποτέ να διώχνετε το Φως, διαφορετικά, νωρίς η αργά, θα τιμωρηθείτε. Αν δεν με πιστεύετε, πηγαίνετε να εξετάσετε στα χρονικά της κοσμικής ιστορίας.

~Omraam Mikhaël Aïvanhov



Αν σας άρεσε το άρθρο κάντε ένα like, κοινοποιήστε το στους φίλους σας και μοιραστείτε μαζί τους την γνώση

Πηγή