Σελίδες

Τετάρτη 16 Απριλίου 2014

Ποιο είναι το Θεϊκό Σχέδιο; - μέρος 1/3

Του Wes Annac (www.aquariusparadigm.com)

Όσο δύσκολο κι αν μπορεί να είναι για μερικούς ανθρώπους να το πιστέψουν, η ύπαρξή μας σε αυτόν τον πλανήτη δεν είναι τυχαίο γεγονός. Παρά την έκταση του χάους που φαίνεται να κυβερνά τον κόσμο, τα πάντα συμβαίνουν σύμφωνα με ένα συντονισμένο θεϊκό σχέδιο, το αποτέλεσμα του οποίου θα είναι η πνευματική εξέλιξη της ανθρωπότητας.
Βιώνουμε το χάος ως τμήμα ενός συνεχιζόμενου ταρακουνήματος που μας προετοιμάζει να χαιρετήσουμε μια ευρύτερη συνειδησιακή κατάσταση, αλλά τίποτα από αυτά που συμβαίνουν δεν είναι τυχαία ή χωρίς νόημα. Όλα όσα βιώνουμε διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση του μέλλοντός μας, και όπως γνωρίζουμε από τις πνευματικές διδασκαλίες, δεν υπάρχει αυτό που ονομάζουμε «σύμπτωση».



Το θεϊκό σχέδιο για την εξέλιξη της ανθρωπότητας εποπτεύεται από το πνεύμα, και μυριάδες Δυνάμεις του ουρανού εργάζονται ακούραστα, πέρα από το πέπλο, βοηθώντας μας να αφυπνιστούμε ώστε να μπορέσουμε να φτάσουμε ξανά τις καταστάσεις συνειδητότητας που απολαμβάνουν εκείνες οι οντότητες. Μας δίνεται βοήθεια για να επιστρέψουμε στον ουρανό και όλα τα φαινομενικώς τυχαία πράγματα που βιώνουμε εδώ θα μας οδηγήσουν τελικά πίσω στο Σπίτι.

Είναι γραμμένο μέσα στο θεϊκό σχέδιο ότι ποτέ δεν μας άφησαν μόνους στα ταξίδια μας στην ύλη, και είμαστε οι μόνοι που εμποδίζουμε τον εαυτό μας από το να ενστερνιστεί μια ευρύτερη συνειδησιακή κατάσταση και να συνδεθεί με τις δυνάμεις που μας βοηθούν.

Είναι καθολικό δικαίωμά μας να συνδεθούμε με τις λεγεώνες των πνευματικών βοηθών μας, που εργάζονται για να μας βοηθήσουν να θυμηθούμε την ύπαρξή τους. Με τη σύνδεσή μας μαζί τους εκπληρώνουμε το ιερό πεπρωμένο μας και φέρνουμε τις πληροφορίες και την ενέργεια που είναι απαραίτητες για την ανύψωση του κόσμου γύρω μας.

Το θεϊκό σχέδιο συνεπάγεται τη σύνδεσή μας με μεγαλύτερες δυνάμεις και αυτό έχει ως αποτέλεσμα τον εμπλουτισμό της ζωής μας. Ο καθένας από εμάς παίζει έναν κρίσιμο ρόλο στο ξεδίπλωμα του σχεδίου καθώς αναζητούμε το πνεύμα με διευρυμένη αντίληψη.
Ο καθένας θα ανυψωθεί στο μέλλον που δημιουργείται από όλους εμάς, και μια, όχι πλέον διαστρεβλωμένη και παραποιημένη πνευματική κατανόηση θα μας κοσμήσει και θα δώσει απαντήσεις στα μεγαλύτερα και πιο συγκεχυμένα ερωτήματα της ζωής. Θα καταλάβουμε γιατί είμαστε εδώ… Πού πάμε μετά το θάνατο… Αν ο Θεός, ο ουρανός και οι άγγελοι είναι πραγματικοί… Αν υπάρχει ζωή σε άλλους πλανήτες… Γιατί υπάρχει τόση φτώχεια και καταστροφή.

Κύματα αλήθειας θα κατακλύσουν τη συλλογική συνείδηση και αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα τη συντονισμένη προσπάθεια για να αλλάξει ο τρόπος με τον οποίο λειτουργεί η κοινωνία και να γίνει καλύτερη και πιο υποφερτή για τους ανθρώπους, που έχουμε κρατηθεί σε χαμηλό επίπεδο και ξεχαστεί εκεί.


Πρέπει να στρέψουμε την προσοχή μας σ’ εκείνους που έχουν εκδιωχθεί από την κοινωνία, γιατί αν κάποιος από εμάς αποτύχει, όλοι αποτυγχάνουμε. Είμαστε μια στέρεη μονάδα συνειδητότητας αποτελούμενη από εξατομικευμένες ταυτότητες και προσωπικότητες, και πρέπει να έχουμε τη βεβαιότητα πως όλοι θα είμαστε σε θέση να ευημερούμε, αν θελήσουμε να καλοδεχτούμε ένα θετικό μέλλον.


Αν δουλεύουμε σε ευθυγράμμιση με το θεϊκό σχέδιο, θα δούμε ότι κανείς δεν θα μείνει πίσω ή ξεχαστεί. Όλοι θα έχουν την ευκαιρία να ζήσουν σε πραγματική ευημερία και ο διαχωρισμός θα αντικατασταθεί από μια νοοτροπία ενότητας.

Το θεϊκό σχέδιο αποτελεί δημοφιλές θέμα ανάμεσα στις ενσαρκωμένες πνευματικές πηγές μας και έχουμε την ευλογία να έχουμε στη διάθεσή μας ένα θησαυρό κειμένων σχετικά με τον αληθινό σκοπό της ανθρωπότητας και του πεπρωμένου που έχουμε έρθει να εκπληρώσουμε. Παρακάτω, θα εξετάσουμε αυτό το υλικό για να αυξήσουμε την κατανόησή μας πάνω σ’ αυτό το ενδιαφέρον θέμα.

Ο Steve Beckow αναφέρει πως το θεϊκό σχέδιο αφορά στην πνευματική ανάπτυξη της ανθρωπότητας.
«Καθώς αφυπνίζονται στην ιδιαιτερότητα αυτής της εποχής, νομίζω ότι πολλοί άνθρωποι θα ρωτήσουν ποιο είναι το νόημα της ζωής. Θα υπάρχουν τόσα πολλά που θα συμβαίνουν και αυτά που θα συμβαίνουν θα έχουν τέτοιες συνέπειες, ώστε ορισμένοι θα μας ζητήσουν να αρχίσουμε από την αρχή.

Και πού είναι αυτή η αρχή; Αυτή η αρχή βρίσκεται στο Θεϊκό Σχέδιο για τη ζωή. Και μπορεί να συνοψιστεί σε δύο λέξεις: πνευματική εξέλιξη. Προχωράμε προς το Θεό, σε μια προσπάθεια συνειδητής επίγνωσης της ταυτότητάς μας, ως Θεοί. Το κάνουμε αυτό ώστε ο Θεός να μπορέσει να συναντήσει το Θεό τη στιγμή της Φώτισής μας».

Από τη στιγμή που χωριστήκαμε από την Πηγή, προσπαθούμε συνεχώς να την ξαναβρούμε με ποικίλους τρόπους και ποικίλες πρακτικές. Αναζητούμε την Πηγή διακαώς καθ’ όλη την πορεία των εμπειριών μας στη χαμηλή τρίτη διάσταση, και τώρα, η μεγαλύτερη ενέργεια που μας δίνεται μας βοηθάει στο να λεπτύνουμε το πέπλο που μας χωρίζει από την Πηγή.
Κάθε μέρα ερχόμαστε όλο και πιο κοντά στην Πηγή και όσο κάνουμε δραστικές και συντονισμένες προσπάθειες ενδυνάμωσης του πνευματικού μας συνδέσμου, τόσο θα μαθαίνουμε και θα αυξανόμαστε και θα κάνουμε μεγαλύτερα άλματα. Θα επιτυγχάνουμε μεγαλύτερα κατορθώματα από ό, τι είχαμε σκεφτεί ότι είναι ποτέ δυνατόν, και θα αντιλαμβανόμαστε πράγματα που δεν ήμασταν σε θέση να αντιληφθούμε μέχρι πρότινος.

Ο Silver Birch μας λέει ότι κανείς δεν θα μείνει εκτός.
«Το θεϊκό σχέδιο είναι ενιαίο και συμπεριλαμβάνει τους πάντες και τα πάντα».

Η Πηγή δεν ξεχνά κανέναν γιατί όλοι κουβαλάμε την αιώνια ουσία της και είμαστε όλοι προορισμένοι να εξελιχθούμε και να επιστρέψουμε πίσω σε Αυτήν. Όλοι προοριζόμαστε να θυμόμαστε την ύπαρξη του πνεύματος, και η χωρίς τέλος πείνα μας για μεγαλύτερη αντίληψη, μας οδηγεί στο να δούμε τη ζωή μέσα από ένα φακό χωρίς στρεβλώσεις.


Μας έχουν πει ότι «ο αποκλειστικός σκοπός [πίσω από τις δραστηριότητες του πνεύματος] είναι να δείξει ότι κάθε ον ξεκινά την πορεία του στην ύλη με μια πνευματική κληρονομιά που χορηγείται από την πράξη της γέννησης. Η ζωτική δύναμη είναι η θεϊκή σπίθα, πνευματικής φύσης, η οποία προορίζεται να αυξάνεται εξίσου με το φυσικό σώμα».

Η ψυχή μεγαλώνει και αποκτά εμπειρίες καθώς τα χρόνια περνούν και το σώμα γερνάει, και η Γη προσφέρει μία από τις καλύτερες ευκαιρίες για ταχεία ανάπτυξη, λόγω της έντονα δυαδικής φύσης της. Ακόμα και άνθρωποι που φαίνεται να μην τους έχει απομείνει ίχνος καλοσύνη, εξακολουθούν να φέρουν τη θεϊκή σπίθα που δεν μπορεί ποτέ να σβήσει, και το θεϊκό σχέδιο αφορά στην αναζωπύρωση αυτής της εσωτερικής σπίθας.

Το πάθος θα αντικαταστήσει τον εφησυχασμό και την τεμπελιά όταν η φλόγα αναθερμανθεί, και έτσι όπως θα ενεργούμε παρακινούμενοι από την έμπνευση που θα προσφέρει, θα επιταχύνουμε την πνευματική μας ανάπτυξη.



Μετάφραση: Αγγελική Νατσούλη




Αν σας άρεσε το άρθρο κάντε ένα like, κοινοποιήστε το στους φίλους σας και μοιραστείτε μαζί τους την γνώση

Πηγή